zoekenresultaten filteren

Pop-up office

schaal: 
nationaal
kosten: 
onbekend
looptijd: 
> 1 jaar
frequentie: 
nvt.

Pop-up office

beschrijving: 
Pop-up office is een landelijk platform waarin organisaties kantoorruimte met elkaar delen. U brengt uw onderbezette of leegstaande kantoorruimte in en krijgt daarvoor in ruil toegang tot andere kantoorruimtes binnen het pop-up officeplatform. Daarin zijn flexplekken, project- en kantoorruimtes en vergaderlocaties opgenomen met spreiding over het hele land. U betaalt alleen voor de (extra) faciliteiten. Yask en Hago Next bouwen de ruimtes die u aanbiedt om tot nieuwe werkplekconcepten, volledig afgestemd op en in te richten naar de wensen van de gebruiker. Met een zelf te kiezen servicelevel aan facilitaire dienstverlening voor medewerkers op de locatie – van full service tot self service – en indien gewenst aanvullende facilitaire dienstverlening als receptiediensten, hostess, housekeeping en schoonmaak.

gelegenheid
motief
middelen
categorie:
categorie (meest toepasselijk): 
Regelingen & Financieën
categorie (overige, max. 3): 
Communicatie & Sociale Media
Gebiedsontwikkeling & Beheer
Werk & Scholing

tags:

Er zijn geen suggesties aan deze bouwsteen toegevoegd.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
upload een voorbeeld afbeelding van deze bouwsteen
Files must be less than 3 MB.
Allowed file types: png gif jpg jpeg.

Tweede leven voor Aupingfabriek

schaal: 
woning
kosten: 
onbekend
looptijd: 
nvt.
frequentie: 
nvt.

Tweede leven voor Aupingfabriek

beschrijving: 
Na ruim honderd jaar heeft Auping de locatie in Deventer verlaten en wordt een nieuwe invulling gezocht. Een multidisplinair team, De Onderstroom genoemd, in onderhandeling met verschillende mensen en partijen om deze invulling vorm te gaan geven. De Onderstroom bestaat uit zes mensen. De meesten hebben planologie gestudeerd, maar ook een achtergrond in de kunst, commerciële economie, vastgoed en sociaal pedagogische hulpverlening komen in het team terug.

gelegenheid
motief
middelen
categorie:
categorie (meest toepasselijk): 
Gebiedsontwikkeling & Beheer
categorie (overige, max. 3): 
Preventie & Veiligheid
Werk & Scholing

tags:

gelegenheid: 

Fietsend, opweg naar school om zijn kinderen op te halen, kwam een bewoner uit Deventer langs de Auping fabriek rijden. Daar werd een muur opengebroken om een grote oude machine uit het gebouw te verwijderen. De fietser realiseerde zich dat de fabriek leeg zou komen te staan en besefde dat dit veel zou gaan betekenen voor de wijk.
Eerder was ook al een school in de wijk leeg komen te staan. Allereerst hebben plunderaars al het koper uit het gebouw gestript. Vervolgens zijn alle ramen ingegooid en is er meerdere malen brand gesticht. Dit had een enorme impact op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in de wijk.
Het moest voorkomen worden dat de Auping fabriek hetzelfde lot zou ondergaan.

motief: 

Om te verkomen dat de Auping fabriek hetzelfde zou ondergaan is de Deventernaar in gesprek gegaan met de eigenaar van het pand, die verbaasd was dat het hem was opgevallen. Dit was dus het juiste moment om actie te ondernemen.
De bedoeling is om de leegstand van de voormalige Auping fabriek zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit heeft als gevolg dat het pand niet een aantrekkingskracht gaat hebben op vandalisme en criminaliteit. Door mensen te zoeken die geïnteresseerd zijn om bijvoorbeeld hun bedrijf of atelier hier te vestigen kan dit worden bereikt.
Nadat is gebleken dat er genoeg interesse is in dit project is, was het de bedoeling om een goede visie en een ontwerp los te laten op de locatie. De visie is "de ontwikkeling van een bedrijfverzamelgebouw dat flexibel in ontwikkeling en tijd is". En het ontwerp moet tot stand gaan komen aan de hand van de partijen die de fabriek invulling gaan geven.

middelen-wat: 

In gesprek met eigenaar, omgeving en potentiële ondernemers is een plan ontwikkeld dat als methodiek goed is uitgewerkt. Belangrijke elementen zijn scenario’s voor geleidelijke invulling en een goede analyse van beleidskaders. Dit leidt het thema’s maakindustrie en binnenvertier waarbij stimuleren van innovatie en creativiteit, duurzaamheid en omgevingsbewustzijn leidende principes zijn.

middelen-wie: 

Verschillende bewoners, professionals, bedrijven, kunstenaars en zelfstandig ondernemers maken het mogelijk om dit project uitvoerbaar te maken. Samenwerking is een van de belangrijkste factoren voor de realisatie.
Ruimte voor Ruimdenkers is een platform van de Provincie Overijssel. Met het platform worden ruimtelijk- maatschappelijk relevante vraagstukken op een ruimdenkende manier benaderd: buiten de kaders en van de gebaande paden. Deze organisatie organiseerde een prijsvraag met als thema leegstand. Het plan van De Onderstroom is hierin niet naar voren gekomen als winnaar, maar heeft wel veel positieve reacties ontvangen. Dit heeft enorm geholpen ter promotie van het project.

Er zijn geen suggesties aan deze bouwsteen toegevoegd.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
upload een voorbeeld afbeelding van deze bouwsteen
Files must be less than 3 MB.
Allowed file types: png gif jpg jpeg.

vul het vragenfilter in ...



Vul het vragenfilter in op de Buurtprognose webpagina om uw te selecteren:


Bouwstenen worden gekoppeld aan de buurtmilieus en zo wordt het mogelijk om snel te beoordelen welke bouwstenen op welke situaties/buurtmilieus van toepassing zijn. Daarmee is het een communicatiemiddel tussen verschillende partijen die gebruik maken van de methodiek.

Bouwstenen voor Leefbare Wijken

Bouwstenen voor Leefbare Wijken is een instrument voor het verbeteren van de leefbaarheid, geschikt voor elke buurt, wijk, dorp, stad en zelfs regio.

Project in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, NHTV, NIEUWBRUUT, Bewonersstichting Theresia, Bewonersplatform Kortendijk en Wijkraad Brabantpark.

Voor meer informatie over Bouwstenen Leefbare Wijken (BLW), lees het eindrapport hier.

ontwerp

Manetta Berends

ontwikkeling Bouwstenen Index

Gijs de Heij, Manetta Berends