zoekenresultaten filteren

Wadi

schaal: 
straat
kosten: 
€€ (5000 - 20 000)
looptijd: 
> 1 jaar
frequentie: 
eenmalig

Wadi

beschrijving: 
In veel gevallen stroomt water van de daken en de wegen direct de riolering in, maar bij een wadisysteem stroomt het water via bovengrondse goten en/of greppels de wadi in. Wadi’s kunnen deel uitmaken van de groene infrastructuur en een bijdrage leveren aan de vergroting van de biodiversiteit. 

gelegenheid
motief
middelen
categorie:
categorie (meest toepasselijk): 
Energie & Milieu
categorie (overige, max. 3): 
Groenvoorziening & Beheer

tags:

gelegenheid: 

Met steeds zwaardere piekbuien moet water ook bovengronds opgeslagen kunnen worden om te voorkomen dat het rioleringstelsel overbelast raakt. Wadi's zijn daarvoor een natuurlijke, verantwoorde oplossing. Ze kunnen in korte tijd veel water opslaan, maar in droge tijden is de wadi een fijne, natuurlijke inrichting van de openbare ruimte. 

motief: 

Algemeen kan gesteld worden dat de aanleg van een regenwaterriool 50% duurder is vergeleken met een wadisysteem. In onderhoud is het wadisysteem 40% duurder. Een deel van de kosten voor het onderhoud van het wadisysteem, zoals het maaien, zou wel uit het groenonderhoud gefinancierd kunnen worden aangezien de wadi’s onderdeel van de groenvoorzieningen kunnen zijn. Bijkomend voordeel is dat het water tijdelijk opgeslagen kan worden. 

middelen-wat: 

- geld
-

middelen-wie: 

- gemeente

Er zijn geen suggesties aan deze bouwsteen toegevoegd.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
upload een voorbeeld afbeelding van deze bouwsteen
Files must be less than 3 MB.
Allowed file types: png gif jpg jpeg.

vul het vragenfilter in ...



Vul het vragenfilter in op de Buurtprognose webpagina om uw te selecteren:


Bouwstenen worden gekoppeld aan de buurtmilieus en zo wordt het mogelijk om snel te beoordelen welke bouwstenen op welke situaties/buurtmilieus van toepassing zijn. Daarmee is het een communicatiemiddel tussen verschillende partijen die gebruik maken van de methodiek.

Bouwstenen voor Leefbare Wijken

Bouwstenen voor Leefbare Wijken is een instrument voor het verbeteren van de leefbaarheid, geschikt voor elke buurt, wijk, dorp, stad en zelfs regio.

Project in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, NHTV, NIEUWBRUUT, Bewonersstichting Theresia, Bewonersplatform Kortendijk en Wijkraad Brabantpark.

Voor meer informatie over Bouwstenen Leefbare Wijken (BLW), lees het eindrapport hier.

ontwerp

Manetta Berends

ontwikkeling Bouwstenen Index

Gijs de Heij, Manetta Berends